Denkt u wijkverpleging of zorg nodig te hebben? Dan vraagt u een verpleegkundig adviesgesprek aan. Tijdens het gesprek vertelt u hoe het met u gaat en hoe u zich voelt. Wij adviseren u over wat nodig is. Dat kan bijvoorbeeld hulp zijn van uw naasten, hulpmiddelen en/of zorg. Zo blijft u op een prettige manier langer zelfstandig thuis wonen. Op een manier die bij u past.
Aanwezigheid van een mantelzorger of naaste tijdens het gesprek is prettig. Na het gesprek kunt u het er dan samen nog over hebben. Heeft u geheugenproblemen? Dan is de aanwezigheid van een mantelzorger of naaste bij het gesprek verplicht.
Het verpleegkundig adviesgesprek
Voor het verpleegkundig adviesgesprek komt een wijkverpleegkundige bij u langs. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart welke problemen u ervaart. Samen zoeken we naar oplossingen die passen bij uw situatie. Bijvoorbeeld adviezen waarmee u en uw mantelzorger verder kunnen. Het kan ook gaan om de inzet van hulpmiddelen. Als het niet anders kan, is wijkverpleging van Thebe een optie.
Vergoeding van uw zorg
De kosten voor het verpleegkundig adviesgesprek worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Voor u zijn hier geen kosten aan verbonden. Heeft u daarna toch zorg nodig? Dan wordt deze vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). U betaalt geen eigen bijdrage.
Heeft u al een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz) bijvoorbeeld omdat u op de wachtlijst staat voor een woonzorgcentrum? Dan is wijkverpleging mogelijk, terwijl u uw verhuizing afwacht. Wij regelen de aanpassing van uw indicatie. De kosten van de thuiszorg worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt wel een eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage hangt af van uw inkomen. Meer informatie over deze bijdrage leest u op www.hetcak.nl.
Bekijk ook de folder verpleegkundig adviesgesprek.