Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen? Neem dan contact op met ons servicecentrum.

Direct zorg aanvragen

088 - 11 77 430

Individuele thuisbegeleiding

U regelt het thuis graag zelf. Dat lukte u altijd heel goed. Toch merkt u nu dat u de grip kwijtraakt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Thuisbegeleiding van Thebe is dan een optie voor u. Samen met een thuisbegeleider werkt u aan structuur in uw dagen. Zo kunt u zich thuis weer beter zelf redden.

Thuisbegeleiding is er voor mensen met:

  • Psychische problemen
  • Niet-aangeboren hersenletsel of dementie
  • Een verstandelijke of lichamelijke beperking

Hoe helpt thuisbegeleiding?

U bent zelf verantwoordelijk voor uw leven. We nemen het met thuisbegeleiding dan ook niet van u over. Wel pakken we dát aan wat nodig is. Van begeleiding naar eigen regie in het huishouden tot vrijetijdsbesteding en hulp bij administratieve zaken.

Met ons advies leert u omgaan met problemen of een beperking. Soms gebruiken we beeldcoaching, bijvoorbeeld als sprake is van dementie of niet aangeboren hersenletsel. Aan de hand van de beelden krijgt u van de begeleider thuis adviezen die u direct kunt gebruiken. 

Bekijk ook de folder Thuisbegeleiding.

Individuele thuisbegeleiding - Stap voor stap

Lees hier wat u moet doen om individuele thuisbegeleiding aan te vragen. 

Stap 1

Begeleiding Aanvragen

Thuisbegeleiding vraagt u telefonisch aan of via de website. Ga naar het formulier 'Zorg aanvragen’ of bel 088 - 11 77 430.

Stap 2

Indicatie regelen

Voor thuisbegeleiding is een indicatie nodig. Hierin staat welke hulp u nodig heeft. Een aanvraag dient u in bij uw gemeente. Kunt u dit niet zelf? Wij helpen u graag.

Stap 3

Start thuisbegeleiding

Is de indicatie geregeld? Dan komt een begeleider bij u thuis. U maakt kennis en de begeleiding gaat van start.

Meer weten over thuisbegeleiding van Thebe?

Heeft u vragen? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de indicatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 088 – 11 77 430.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen over thuisbegeleiding.

Met thuisbegeleiding biedt Thebe ondersteuning bij psychische en sociale problemen. U leert bijvoorbeeld leven met een verslaving, of met een handicap, beperking of ziekte. Ook met financiële problemen of gedragsproblemen kunt u bij Thebe terecht.

Een thuisbegeleider helpt u structuur te krijgen in uw dagelijks leven. Wij lossen problemen niet op. Wel geven we advies. Hierbij gaan we uit van uw kracht en mogelijkheden. Dit staat centraal bij onze thuisbegeleiding.

Thuisbegeleiding valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een indicatie vraagt u aan bij uw gemeente. Heeft u een indicatie? Dan vergoed de Wmo een groot deel van de kosten. Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van hun inkomen.