Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

0900-8122

Logeerzorg: even opladen

Bent u mantelzorger van iemand? Wordt de zorg voor uw partner of naaste u even te veel? Denk dan eens aan de mogelijkheid van Logeerzorg bij Thebe. Op verschillende locaties van Thebe kan uw naaste terecht voor een kort en prettig verblijf. Onze professionals nemen voor even de zorg van u over. Zodat u als mantelzorger met een gerust hart weer even kunt opladen.

De Logeerzorg van Thebe is een regionale voorziening, bedoeld voor inwoners uit West- en Midden-Brabant. Om hiervoor in aanmerking te komen, is een Wlz indicatie nodig welke u kunt aanvragen via de huisarts. Voor bewoners in ons zorggebied in West-Brabant kunt u ook logeren met een Wmo beschikking van de gemeente. Het Wmo loket kan u verder informeren.

Gasten kunnen bij ons minimaal twee nachten en maximaal zes weken aaneengesloten logeren. Wij hebben ook ‘vaste’ gasten die wij regelmatig terug zien voor bijvoorbeeld een aantal nachten per maand.

Uw zorgen verlicht

Tijd nemen voor jezelf, vroeger klonk dit zo vanzelfsprekend en logisch. Maar nu u mantelzorger bent, is dit bijna onmogelijk om te organiseren. De zorg voor uw partner of familielid kan intensief zijn, zowel fysiek als emotioneel. Thebe kan uw zorg tijdelijk verlichten. Verschillende woonzorglocaties hebben speciale logeerkamers ingericht. Hier verwelkomen wij graag gasten. Zo krijgt u even een adempauze.

Hoe werkt het?

Een verblijf bij Thebe bereiden we goed voor. Na het kennismakingsgesprek met onze zorgconsulent komen nieuwe gasten eerst op bezoek om kennis te maken. Zo weten we zeker dat wat uw naaste nodig heeft, past bij wat Thebe kan bieden. Heldere afspraken over in- en uitchecken, het verblijf en de benodigde zorg bespreken we in een intakegesprek en leggen we vast in een logeerplan.

Gezellig en huiselijk

Uw naaste wordt gastvrij ontvangen bij Thebe. Wij combineren een gemoedelijke,
huiselijke sfeer met goede, professionele zorg. De privé logeerkamer is van alle
gemakken voorzien en heeft in veel gevallen ook eigen sanitair. Verder kan uw dierbare gebruik maken van alle faciliteiten die onze woonzorglocaties bieden, het aanbod
kan per locatie verschillen. Denk aan een grand-café, kapper, pedicure, winkeltje of
dagbesteding.

Activiteiten

Bij onze woonzorglocaties waar uw naaste kan komen logeren, is dagelijks veel te doen. Zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Daarbij wordt uitgegaan van de wensen van bewoners en logeergasten. Mensen die dat willen kunnen fietsen op de duofiets, schilderen of samen een spelletje doen. Een wandeling maken in onze tuin, of in het dorp is ook mogelijk. Samen met u kijken we naar de wensen en mogelijkheden die er zijn. Het gaat erom dat uw naaste het bij ons fijn heeft, zodat u even kunt opladen.

Kosten

Het verblijf bij Thebe wordt in veel gevallen geheel vergoed omdat uw naaste een Wlz-indicatie heeft. Soms betaalt u een kleine vergoeding voor eventuele uitstapjes, denk aan een kopje koffie in het dorp. Onze zorgconsulent rekent eventuele bijkomende kosten graag samen met u uit. Voor de eigen bijdrage verwijzen we u naar het CAK.

Locaties

Sinds 1 januari 2022 is logeren bij Thebe mogelijk in Breda, Hilvarenbeek, Goirle, Tilburg en Oisterwijk. 

Benieuwd naar de folder? Bekijk hem hier.