Zorg aanvragen?

Wilt u zorg aanvragen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Direct zorg aanvragen

088-1178142

Specialistische verpleging: verpleegkundige zorg bij u thuis

Het liefst bent u in uw eigen, vertrouwde omgeving. Ook wanneer u complexe verpleegkundige zorg nodig heeft. Ons team met specialistisch verpleegkundigen (SVT-team) helpt u hierbij. Bij u thuis voeren zij verpleegkundige handelingen uit die normaal in een ziekenhuis plaatsvinden. Zij werken in Midden- en West- Brabant en zijn ervaren, deskundig en enthousiast.

Dankzij de expertise van het SVT team hoeft u na een ziekenhuisopname niet onnodig in het ziekenhuis te blijven. Of u hoeft voor bepaalde zorg niet meer naar het ziekenhuis. Het SVT team kan deze specialistisch verpleegkundige handelingen namelijk gewoon bij u thuis uitvoeren. Daarnaast werken ze nauw samen met de wijkzorg, met ziekenhuizen en met huisartsen.

Specialistisch en deskundig

Het SVT team verricht verpleegtechnische handelingen in opdracht van specialisten en huisartsen en staat in nauw contact met hen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste zorg. De specialistisch verpleegkundigen worden voortdurend bijgeschoold zodat zij op de hoogte zijn van ontwikkelingen op verpleegtechnisch gebied. Daarnaast bouwt het team veel ervaring op omdat zij werkzaam zijn in het hele werkgebied van Thebe.

Wanneer in te schakelen?

Waarvoor kunt u een beroep doen op het SVT team? U vindt het overzicht bij meer informatie op deze pagina, onder zorg en behandeling.

Contact

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden of heeft u behoefte aan meer informatie, neem dan telefonisch contact op met een van onze coördinatoren die u graag verder helpen.

Ons telefoonnummer: 088-1178142

Of via de mail: SVT@thebe.nl

Bekijk ook de folder specialistische verpleging thuis.

Meer informatie

Lees hieronder meer over Specialistische verpleging.

Het Specialistisch Verpleegkundig Team (SVT) van Thebe is gespecialiseerd in hoogcomplexe verpleegkundige handelingen bij u thuis. Deze thuisverpleging gaat verder waar de zorg van de wijkverpleegkundige stopt. Voorbeelden van handelingen zijn: 

 • Infuusbehandelingen zoals: vochtinfusie, antibioticatherapie, voedings- infusie (TPV), immunoglobulines, stollingsfactoren, corticosteroïden of diuretica.
 • Verzorging van diverse infusen; Port-a-cath, Centraal Veneuze Lijnen (zoals PICC-lijnen, Hickman), perifere infusen.
 • Oncologische thuistoedieningen zoals immunotherapie (dit kan via infuus of injectie)
 • Aanprikken shunt  
 • Plaatsen van perifere infusen ten behoeve van euthanasie.
 • Toediening van bloed(-producten)
 • Peritoneaal dialyse
 • Consultatie bij problemen met sonde en katheters
 • Pijnbestrijding en/of terminale sedatie met behulp van pompzorg.
  (In de palliatieve en terminale fase werkt het SVT team nauw samen met de huisartsen en de wijkteams. Hierdoor kunnen we deze zorg 24/7 borgen.

Het Specialistisch Verpleegkundig Team werkt vanuit twee regio’s: Tilburg en omgeving en Breda en omgeving. De verpleegkundigen hebben veel contact met verschillende ziekenhuizen, huisartsen en andere zorginstellingen uit de regio. Zij zorgen dat de verschillende zorgprofessionals met elkaar in contact blijven. 

Visie
Ieder mens is anders en ieder mens heeft andere zorg nodig. Dat begrijpen wij bij Thebe. Wij zien de mens achter de aandoening. Met onze kennis, deskundigheid en inlevingsvermogen stellen wij de behandeling samen die bij u past. Ons doel: uw zelfredzaamheid zo snel mogelijk vergroten. Bij Thebe vinden wij het belangrijk dat cliënten zo lang mogelijk op een prettige manier thuis kunnen wonen. Het Specialistisch Verpleegkundig Team helpt hierbij.  

Het SVT verpleegt u in uw eigen omgeving, in plaats van in het ziekenhuis. Wij vinden het belangrijk dat verpleegkundigen veel ervaring hebben met specialistische handelingen. Daarom werkt het SVT in het hele werkgebied van Thebe. Het team heeft hierdoor veel contact met verschillende ziekenhuizen, huisartsen en andere verwijzers. Zo is de zorg snel en goed voor u geregeld.

Innovatie 
Het specialistische verpleegkundige team werkt nauw samen met ziekenhuizen om de zorg nog beter op elkaar af te stemmen. Een van de laatste ontwikkelingen is dat het SVT team oncologische toedieningen voortaan thuis kan doen.